maandag 8 februari 2010

Winterpendel 6, Les deux Alpes

















Inderdaad heb ik wat verslagen overgeslagen, maar deze pendel had kwa gebeurtenissen genoeg stof om er een blog over te schrijven.
Vrijdag 05-02 reed ik rond half twaalf met de auto naar Druten waar ik om kwart voor één aan kwam, was lekker rustig op de weg dus. Kop koffie gepakt, nog wat gekletst met madam et monsieur Schiks en vervolgens de bus aangeslingert. Spulletjes erin, nog wat catering bijgevuld en in de tussentijd kwamen chauffeurs Aubry en Esmeralda er ook al aan.

Voordat we konden vertrekken moest eerst de draaiknop op het dissel wiel van de aanhanger worden gemaakt, die was er met behoorlijk wat kracht en via het gezicht van Aubry eraf gevlogen. Nee was niks ernstigs, hebben er zelfs nog smakelijk om gelachen.

Al om al reden we om 14:00 uur weg naar Amsterdam om daar de mensen op te halen, mooi op tijd maar dat hadden we wel nodig...
Toen we eenmaal op de snelweg zaten haalde een taxibusje van schiks ons in en hebben uiteraard flink getoeterd, maar dat was van korte duur want de luchthoorn viel uit maar ook de ruitenwissers staakten het werk. Zekering gesprongen dus, aan de kant gegaan en Aubry heeft de boosdoener vervangen voor een nieuwe. Klaar dachten we. Op eens uit het niets verliezen de luchtbalgen al hun lucht en komt de bus op z'n laagste stand te staan, je kon op het knopje drukken wat je wilde maar hij kwam geen meter meer omhoog. Na wat zoekwerk van Aubry en de hulp van de technische dienst van de busfabrikant Vanhool kregen we handmatig de bus weer op normale hoogte en konden onze weg weer vervolgen.
Ook al hebben we een half uur stilgestaan kwamen we nog steeds op tijd(16:00 uur) aan in Amsterdam, alle mensen stonden klaar dus waren snel weer vertrokken. Op naar Eindhoven Airport! Maar Amsterdam uit komen werd ons nog eerst moeilijk gemaakt door een Ford transit die ons flink aan het snijden was, scheelde niet veel! De prutsers waren wel te laf het raampje open te draaien bij het rode stoplicht.

Na wat file kwamen we om 17:45 uur aan op Eindhoven Airport, tijd om te eten dus. En dat was zoals gewoonlijk weer erg lekker, een flinke schnitzel met puree en wat groenten.
Na het lekkerste sigaretje van de dag gerookt te hebben begonnen we langzamerhand met het uitladen van de bagage voor de overstappers, heb je nog alle ruimte en tijd voordat de mensen er al zijn. Inmiddels waren chauffeurs Olaf en Wouter van de Betuwe Express ook gearriveerd, deze reden met ons mee als passagier want ze hadden de bus nog in les deux alpes staan.
Op twee mensen na waren we compleet, nog even wachten dus. Na een kwartier kwam er een vrouw aan, zij was haar man kwijt. Onze laatste passagiers, zoeken dus. Haar man kwam heel rustig aan gelopen en na een tijdje waren ze weer een koppel. Bagage erin en vertrekken, maar de vrouw die als laatst in stapte wilde eerst nog even haar bagage kar weg brengen. Wij wisten wel zeker dat er verband tussen zat dat er een euro in het karretje zit en het we toch Hollanders zijn hé;)

Maar we reden om 19:15 uur van het terrein af, hadden geen Maastricht dus konden het gas erop houden. Snelle chauffeurswissel bij Eijsden en essie reed toen door naar Capellen om de brandstoftank bij te vullen. Nadat dat gebeurd was zocht essie een parkeer plek op, dat was niet zo gemakkelijk want het was barstens druk. Ja en nu komt het, we stonden even stil om onze mensen te laten instappen komt er een Belgische mercedes bus achter ons staan. Toeteren als een gek, nee niet even en nee niet met een standaard toeter. Een hele tijd lang met de luchthoorn erop! Essie, Olaf en Wouter er heen verhaal halen. En op een gegeven moment kwam Aubry de slaapcabine uit en liep ook met een kwaaie kop naar die bus toe. Na wat bekvechten hield de Belg zich stil en vroeg Olaf nog of dat hij z'n ruitenwissers in een strikje wilde hebben, de belg deed de deuren dicht en wachtte rustig totdat wij weg waren :lol: Dat was rond de klok van 23:00 uur en na de film hebben we wat verlichting gedoofd en was het bedtijd.

Het was vroeg morgen, om 06:00 stond ik op. Friste me wat op en ging na een bakkie koffie te hebben gedronken de bus rond met o zo populaire ochtend bakkie. Om 07:00 uur waren we in Les deuz Alpes en zetten we de eerste mensen af, om 07:30 waren we al helemaal leeg en reden naar de busparking. Deze lag goed vol met verse sneeuw, de bus van Olaf en Wouter die er al een week stond was al veranderd in een vierkante sneeuwpop. Over sneeuwpoppen gesproken, toen ik m'n eerste meters in de verse sneeuw liep werd ik meteen 'gevloerd' en had een pak sneeuw op me liggen plus Olaf... Die weegt iets meer dan ik en kon dus geen kant op ;) Naar war geouwehoer de poetsdoek gepakt en snel alles aan kant gemaakt, iets gedronken en richting de chalets gegaan. Dat waren mooie, schone, 7 persoons chalets die we tot onze beschikking hadden :D Nadat we een gebakken eitje en stokbrood als ontbijt verorbert hadden gingen we slapen en wel van 11:00 uur tot 16:00 heb ik heerlijk geslapen.

De terugweg, ook niet echt saai...
We begonnen om 19:00 uur weer te rijden en druk dat het was in het dorp! Alles stond vol met bussen en raar geparkeerde auto's. Zo ook op bij eerste halte, daar stond een auto zodanig dat wij er niet uit konden komen. Vier sterke mannen hebben de wagen een stukje verplaatst zodat we eruit konden komen. Voordat er 20 van dezelfde reacties komen, inderdaad ik bleef samen met essie in de bus! lol.
Ook weer gehad, toen we eenmaal de bus vol hadden reden we naar beneden, de eerste paar bochten ging dat perfect! Totdat we bij een bocht aankwamen waar een franse buschauffeur zich net had vast gereden, waarschijnlijk heeft de bus zich op het gladde wegdek naar de binnen kant van de bocht 'getrokken'. Wij probeerden er nog langs te komen maar er was net iets te weinig ruimte, dan maar proberen de man te helpen. Inmiddels stond er al een file van hier tot tokio en kwamen er al verschillende chauffeurs onze kant op, veel ideeën allemaal maar zonder resultaat. Er moest toch echt een shovel bij komen, deze trok de bus met pijn en moeite los en zodoende konden wij onze weg na zo'n drie kwartier ook weer vervolgen. In de tussentijd had ik al een onboard television dvd opgezet en wat koffie rondes gelopen, ookal hadden de meeste mensen meer interesse voor het tafereel buiten.
Nu moesten we dus beneden in het dorp bij de busgarage nog wat mensen ophalen die van Briancon afkwamen, aangezien de taxi waar ze mee werden gebracht erg laat was weg gereden stonden we daar ook weer een dik halfuur stil.

Toen we de mensen eindelijk allemaal hadden hoopten we dat alles nu goed zou gaan en wat tijd konden inhalen. Dat ging want tot onze avondstop bij Macon ging ook alles vlekkeloos. Vanaf daar nam essie het stuur weer over van Aubry en na wat kletsen ging ik ook naar bed, zij reed tot Capellen waar we te horen kregen dat de toerit naar Luik dicht zat... Aubry had de keus genomen via het grensplaatsje Martelange weer richting Luik te rijden, dat ging perfect. En om 07:30 uur stonden we al om de Geusselt in Maastricht om onze eerste mensen af te zetten. Uurtje later kwamen we aan in Eindhoven en gaven de overige mensen 20 min de tijd een broodje oid te halen, uiteraard had ik de koffie ook weer klaar staan. Rond tien voor negen reden we richting Utrecht en Amsterdam en rond half één stonden waren we weer terug in Druten.
Een erg gezellige pendel met Aubry en Esmeralda en flink gelachen met de meereizende chauffeurs Olaf en Wouter die ook zo gek als een deur waren.

Komend weekend vrij, carnaval... Weekend van 20 en 21 februari twee ritjes met Litax reizen/ticketexpress mee naar Oberhausen. Weekend van 26 februari weer een pendel als het goed is.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten