vrijdag 10 juli 2009

Pendel5


In het weekend van 22 mei was het weer zover, om 7:00 stonden Lincy en ik weer paraat bij station Drienerlo. Ook rond die tijd kwam chauffeur Rob eraan met busje 37 van Schiks reizen , koffers erin en konden gaan met de banaan. Via Deventer en Apledoorn en nog een verplichte stop bij Oss i.v.m de rij en rusttijden kwamen we om 10:45 uur aan in Maarheeze. Voor Lincy was het makkelijk zei ging ook met de 37 verder richting Spanje, catering kon er dus al meteen in. Na geholpen te hebben begon het wachten op bus 32, dat duurde niet lang. Catering erin en op naar Nederweert en Maastricht, Pepijn deed het buspraatje weer en vervolgens begon ik met m'n eerste rondje. Dat beloofde veel, het was goed druk. Jammer genoeg was de koffie te laat klaar om alles uit te serveren voordat we in Maastricht waren. Dat kwam omdat de pergulator waarschijnlijk op de maandagpendel(toen ik er niet op zat lol) heeft staan droog koken, dan schakelt hij vanzelf uit en moet je h'm resetten. Had ik niet door dus had de schakelaar tijdens het catering laden voor op het dashboard aan en achter ook en verder niet naar omgekeken...
Voor de rest ging het allemaa weer vlotjes onderweg, alleen zat het even tegen bij Lyon. Stan moest er helemaal om heen omdat de tunnels dicht waren. Geen ramp dan moet je de ring om lyon heen nemen, maar ook daar was een omleiding... Gelukkig viel het wel mee en zijn we niet veel tijd verloren. De volgende morgen kwamen we mooi optijd aan in Calella en reden we richting de parking, de beste man zei dat de bus er nog wel kon staan. Wees ons naar een plek waar nog geen eens een 12m enkeldekker bus kan staan laat staan een 15m dubbeldekker... Dus richting de zandplaat in Malgrat waar altijd wel plek is. Dat kwam op zich wel goed uit want bus 37 stond daar ook, had al afgesproken met hun mee terug te rijden. Catering overladen lekker ontbeten, paar uur naar het strand en lekker gaan slapen op de hotelkamer.

De terugweg was uiteraard lekker relaxed, Lincy mee geholpen en voor de rest chauffeurs Hary en Aubry gezelschap gehouden. We waren lekker op tijd in Maarheeze en om 17:45 uur weer terug in Enschede.


1 opmerking: